Akne

Akne su vid kožnog oboljenja koje se primarno karakteriše poremećajem rada lojnih žlezda što prouzrokuje pojačano mašćenje kože lica,grudnog koša,ledja,pojavom komedona i gnojanica a ako se ne započne pravilno lečenje na vreme ostaju i ožiljci.

Akne mogu nastati u bilo kom životnom dobu,najranije kod adolescenata iz razloga što lojne žlezde tek tada počinju sa svojom funkcijom a česta je pojava u srednjem dobu. Ova bolest uzrokuje i psihičke tegobe jer se osobe sa aknama povlače u sebe zbog očiglednog narušenog izgleda.


akne

Akne se danas leče veoma uspešno-najbitinije je da naš dermatolog pronadje tačan uzrok pojave akni,koji se postiže proverom odredjenih parametra u organizmu iz razloga što akne nisu prouzrokovane samo spoljnim uticajima.Zatim i pristupiti sa odgovarajućom terapijom.

Tretmani kože sa ovakvim problemom zahtevaju poseban pristup.Da bi se došlo do potpunog izlečenja,pored odgovarajuće terapije koje prepiše dermatolog i nakon utvrdjenih odgovarajućih analiza-potrebno je prisupiti sa odgovarajućim medicinskim tretmanima u cilju trajnog izlečenja. Pored svih mera prisupa lečenju akni unutar organizma,tako i spolja,pacijent mora da obrati pažnju na pojačanu kućnu negu problematične kože,na pravilnu ishranu,provetravanje prostorija u kojima borave i jačanju imuniteta.