responsive-image

Mezoterapija lica bez igle


Mezoterapija predstavlja novi kocept poslednje generacije kozmetike. To su posebni vidovi struje koje putem električnih impulsa otvaraju takozvane "mezopore" kroz koje koktel ulazi direktno u jedro ćelije,dopunjuje sastojcima koji joj nedostaju je i izgradjuju je kako bi se odložilo propadanje ćelije i samim tim i starenje kože.Njegova iskorišćenost je 100 %.

Aktivne supstance iz kreme udju u kožu tek u procentu od 0,03 % dok mezoterapijom je unos 100 %.

Kokteli i ampule koje se unose putem mezoterapije su čiste,sterilne,aktivne supstance iz biljaka. Ubacuju se vitamini,oligoelementi,aminokiseline,DMAE (za zatezanje),organski silicijum... Mogu se tretirati svi tipovi kože u zavisnosti šta je toj koži trenutno potrebno.

Indikacije:
1.dehidriranost
2.opuštena koža lica i tela
3.bore
4.proširene pore i masna koža
5.fleke


responsive-image

Mikrodermoabrazija


Mikrodermoabrazija je vrlo blaga i neagresivna metoda uklanjanja površnog sloja kože. To je jedna od baznih procedura poboljšanja teksture kože. Mikrodermoabrazija je primenljiva i uspešna kod svih tipova kože: mladjih, starijih, svetle ili tamne puti.Koristi za smanjivanje proširenih pora,regulaciju masnoće kože, korekciju sitnih bora,korekciju površnih ožiljaka i hiperpigmentacije.

Menjanjem veličine i gustine kristala prilikom tretmana, može se koristiti za regije lica,vrata,ledja,laktova,butina.Postoje dva osnovna načina rada – prvi, sa kristalima aluminijum oksida i drugi,sa dijamantskim kristalima različitog prečnika.

Nakon šest tretmana došlo se do otkrića da promene ne nastaju samo u najpovršnijem sloju kože već u svim nivoima i u svim strukturama tretirane kože. Promena u debljini kože najizražajnija je na površini kože-epidermu.Nakon navedenih šest tretmana u kome se jedna ista regija tretirala tri puta,epiderm je sa 0,01 mm dostizao 0,06 mm.

Najveća prednost mikrodermoabrazije je što ne postoji potrebno vreme oporavka od ovog tretmana.To je potpuno bezbolna procedura i pacijent odmah nakon tretmana može videti rezultat.

Indikacije: Mikrodermoabrazija je veoma limitirana kod dubljih procesa kao što su duboke bore lica, veliki i opsežni ožiljci ili duboka hiperpigmentacija. Nakon tretmana moguće je kratkotrajno crvenilo kože, podlivi na mestima gde vakuum jače povuče kožu (veoma mali i prolaze za dva dana) i hiperpigmentacija nakon tretmana - samo ako se primenjuje vrlo agresivna mikrodermoabrazija kod Fitzpatrick tipa kože IV i V .