Savet kozmetičara


Koje tretmane treba izbegavati u trudnoći


Postovano Oktobar 12,2015 u 14:00


blog

- To su tretmani koji uključuju bilo kakvu primenu struje (mezoterapija,elektroforeza,jonoforeza,akva detox) iz razloga što beba u datom trenutku primene tih tretmana dobija aritmiju.
- Anticelulit masaža jer se na taj način štetne materije izlučuju u krvotok i mleko.
- Depilacija toplim voskom samo za prepone,a ostale regije treba tretirati samo hladnim voskom.Da ne bi došlo do dodatnog širenja krvnih sudova i kapilara.Kreme za depilaciju nikako jer sadrže agresivne sastojke.
- Solarijum zbog povećanja UVA zračenja i povećanja temperature tela,koje se dovodi u vezu sa razvojem kičme bebe.Kako usporiti starenje kože i pojavu bora?


Postovano Oktobar 13,2015 u 18:00


blog

Starenje je proces koji ne možete zaustaviti ali možete usporiti. Za održavanje mladolikog i negovanog izgleda zaslužno je nekoliko faktora:kao prvo naravno gen,odnosno predispozicija koju imate.Zatim pravilna nega kože koja s obzirom da koža sve pamti (računa se od prve godine našeg života)a ti faktori su : izlaganje kože sunčevim zracima,primena odgovarajućih krema,način ishrane-dovoljan unos vitamina u organizam a što manje konzervirane hrane,slatkiša itd. Dovoljna količina sna, zato što se tako koža regeneriše,isto tako i dovoljan unos vode, jer voda održava telo hidriranima i samim tim kožu elastičnim.

Tretman koji se savetuje za usporenje starenja kože i obnavljenje ćelija je Mezoterapija. Mezoterapijom se izgradjuje sama ćelija koja od 25 god. počinje da smanjuje stvaranje kolagena i elastina od koje zavisi kako će naša koža izgledati spolja(da li će biti hidrirana,zategnuta,jedra,bez bora).Mezoterapijom se pored primene svih drugih faktora ne dozvoljava dalja razgradnja ćelija,dopunjuje se odgovarajućim sastojcima u zavisnosti od starosti,tipa i stanja kože.Tretman se preporučuje od 25 god. života.Kada je najbolje početi sa prvim tretmanima čišćenja lica?


Postovano Oktobar 16,2015 u 11:00


blog

Obzirom da lojne žlezde imaju svoju funkciju tek s pojavom puberteta, to je vreme kada bi trebalo početi sa tretmanima čišćenja lica.Lojne žlezde u pubertetu pojačano luče sebum što dovodi do pojačanog mašćenja kože,zatim i do prve pojave mitisera koji su potencijalna opasnost za nastanak akni.Sprovode se strogi medicinski tretmani koji su namenjeni ovom problemu u cilju očuvanja mladalačke kože.